header banner
Default

Guldregn over de danske bitcoin-brugere: - Vi satte champagnen i gang


Den især netbaserede valuta bitcoin har slået sin egen rekord i værdi. og det skæpper rigtig godt hos et schweizisk makkerpar.

En hidsig optur på over 50 procent siden midten af januar udløser rekordfejring af den virtuelle valuta, bitcoin.

Vi lod også champagnepropperne springe på kontoret i går

Niklas Nikolajsen, stifter og ejer Bitcoin Suisse AG

Blandt de jublende er Saxo Bank-stifter Lars Seier Christensen og den mangeårige investor Niklas Nikolajsen, der begge tog et pænt væddemål på den kontroversielle valuta.

Fløjet til vejrs

VIDEO: LEAKED: BlackRock to Launch Bitcoin ETF in October? (New Evidence)
Altcoin Daily

De seneste dage er Bitcoin-raketten nået forbi sin seneste top fra november 2013. Fredag eftermiddag koster en enkelt bitcoin 1177 eller 8261 kroner ved dagens kurs.

Lars Seier har god grund til at være tilfreds med sit foreløbig afkast, men samtidig kan Saxo-rigmanden kigge meget misundeligt efter sin ven Niklas Nikolajsen, der også er bosat i Schweiz.

Drak champagne torsdag

VIDEO: Better Than Bitcoin
Crypto Banter

Nikolajsen var en af de meget tidligere investorer i bitcoins og købte efter efter eget udsagn op, da en bitcoin kostede omkring 50 cent.

Den tidligere investering har gjort Niklas Nikolajsen, der har stiftet selskabet Bitcoin Suisse AG, til mangemillionær.

- Vi lod også champagnepropperne springe på kontoret i går, da den ramte rekordkursen. Vi har virkelig satset på, at det ville ske, lyder det på telefonforbindelsen til Schweiz fra en tydeligvis glad investor, der har speciale i finansiel teknologi, kaldet fintech.

Schweizerne har også lagt mærke til danskeren, der flyttede til landet i 2011. Magasinet Bilanz kårede ham sidste år til en af de 100 mest indflydelsesrige bankfolk i landet.

Lars Seier har tjent stort

VIDEO: HUGE BITCOIN MOVE LIVE 🚨 $1M BITCOIN TRADE ON BITCOIN ETF APPROVAL. Can this Altcoin 20x in 3 weeks?
That Martini Guy

Skulle Lars Seier have lyst til at indløse sin gevinst, kan rigmanden i dag sætte millioner ind på sin i forvejen bugnende bankbog.

Seier har i flere omgange købt op for et encifret million beløb samlet set, og det har været til kurs 400 dollar og derunder mod dagens kurs på knap 1200 dollar.

Lars Seier Christensen peger også på netop teknologien som årsag til, at han kastede penge efter bitcoins.

Selve blockchain-revolutionen er knapt begyndt endnu

Lars Seier Christensen, storaktionær i Saxo Bank

Den underliggende struktur, blockchain, er ifølge den private investor banebrydende og vil væsentligt ændre måden, vi i dag laver ting som kontrakter, finansielle aktiver, forsikring, stemmeafgivning og sikkerhed.

Herhjemme har Finansforbundet blandt andet holdt en stor blockchain-konference, og bankerne bruger store ressourcer på at ramme deres vej ind i den hurtigtudviklende teknologi.

- Bitcoin er blot det kendteste eksempel på brug af blockchain teknologi og har fået en kritisk masse og kendskabsgrad som gør, at den vil blive stadig mere eftertragtet et stykke tid endnu. Men selve blockchain revolutionen er knapt begyndt endnu, skriver Lars Seier Christensen.

Hvad skulle få dig til at sælge?

- At der kommer væsentlige restriktioner på handlen, blandt andet i Kina, eller at der opstår mere spændende alternativer. Jeg tror dog pt, at prisen vil stige yderligere, selvom usikkerheden er stor, lyder det fra Lars Seier, der dermed ikke ser ud til at være fristet til at indkassere endnu.

Kinesisk indgreb gjorde ondt

VIDEO: The Bitcoin Song
CryptoContagion

Efter mere end en fordobling i værdi sidste år var det uproblematisk for bitcoin at tage prisen som årets mest stigende valuta, men efter at have fortsat himmelflugten i starten af januar, knækkede kurven brat.

En kinesisk trussel om at sætte ind over for valutaen på grund af bitcoins lyssky anvendelse til hvidvaskning og andre kriminelle handlinger gav valutaen et stort tilbageslag og viser med al tydelighed det mildt sagt svingende børsmarked for bitcoins.

Sætter Saxo-milliarder i arbejde

VIDEO: A Physical Bitcoin COIN!!! #shorts
Stack's Bowers Galleries

Saxo Bank-stifteren har sagt farvel til bankdirektørjobbet og bruger i dag sine kræfter og penge på at opbygge en stor portefølje af private investeringer, heraf mange i teknologiske iværksætterprojekter.

Han ser store perspektiver for både bitcoin og andre cryptovalutaer og ser det som sikrere alternativer til fysiske pengesedler og mønter udstedt af nationalbanker.

Desuden er den store fordel nemme overførsler og håndtering for mennesker, der ikke har adgang til et normalt banksystem i blandt andet fattige tredjeverdenslande.

- Der er også trusler. Der kan af samme grunde komme flere restriktioner på bitcoin, hvis den bliver meget succesfuld, og bitcoin er - omend på en anden måde - også afhængig af brugernes tillid, ligesom papirpenge, påpeger Lars Seier Christensen.

Sources


Article information

Author: Joseph Foster

Last Updated: 1698108602

Views: 798

Rating: 3.6 / 5 (87 voted)

Reviews: 97% of readers found this page helpful

Author information

Name: Joseph Foster

Birthday: 1959-10-27

Address: 9650 Joseph Springs, Phillipsside, HI 06321

Phone: +4510790111737832

Job: Biotechnologist

Hobby: Quilting, Graphic Design, Backpacking, Hiking, Video Editing, Stargazing, Geocaching

Introduction: My name is Joseph Foster, I am a sincere, unswerving, rich, Adventurous, unguarded, irreplaceable, Colorful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.