header banner
Default

De stijging van de Bitcoin-koersen: een teken van de toekomst?


Je komt het op dit moment bijna overal tegen: Het eerste Bitcoin beursfonds (ETF) komt eraan! Maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen meteen snapt wat dit betekent. Waarom zijn ETF’s nu zo’n enorme hype, en wat kan het effect zijn op de bitcoin koers?

Volg mij op Twitter (X) en blijf op de hoogte van alles wat met crypto te maken heeft. Je vindt me via deze link.

🎁 Cadeautje: Nederlands bedrijf geeft iedereen deze maand 2 maanden gratis mining Advertentie Rollman Mining

Wat gaat een bitcoin ETF jou aan?

VIDEO: Explosie BTC koers, wat gebeurde er? | Problemen voor Binance in UK | Crypto nieuws vandaag | #971
BLOX

In de traditionele investeringswereld zijn er tal van mogelijkheden om in activa te investeren. Wil je bijvoorbeeld blootstelling hebben aan goud, dan kan je fysiek goud, aandelen van goudmijnbedrijven of aandelen in zogenoemde ETF’s kopen.

Een ETF is een fonds waar je aandelen van kunt kopen. Allerlei dingen kunnen als onderliggende activa dienen van zo’n fonds; goud, een mandje van wereldwijde aandelen en binnenkort hopelijk ook bitcoin. Maar wat gaat dat jou als bitcoin bezitter aan?

BTC krijgt meer erkenning

VIDEO: Bitcoin Price is EXPLODING (BlackRock News)! History is Repeating for Crypto! What Comes Next?
Altcoin Daily

Nou, vrij veel. Op dit moment is bitcoin namelijk nog relatief jong en heeft het wereldwijd nog niet de erkenning gekregen zoals traditionele activa dat wel hebben. Zo is het voor grote investeerders in de Verenigde Staten niet zo makkelijk om bitcoin te kopen.

Dergelijke investeringsfondsen zoals pensioenfondsen moeten zich namelijk aan strenge regels houden, en direct in bitcoin investeren zit er dus meestal niet in.

Na goedkeuring krijgen naar schatting vermogensbeheerders met maar liefst $17,7 biljoen aan vermogen in beheer, de mogelijkheid om in bitcoin te investeren. Zodra het eerste bitcoin beursfonds wordt goedgekeurd, verwacht ik dan ook dat dit voor bitcoin (en daarmee jou als bitcoiner) goed nieuws is:

  • Vermogensbeheerders, zoals pensioenfondsen, in de VS zullen gereguleerd in bitcoin kunnen investeren,
  • Het type fondsen waarover we spreken moeten de onderliggende activa ook daadwerkelijk aankopen (positief voor de koers),
  • Bitcoin krijgt nog meer erkenning als legitieme investeringsoptie.

Advertisement

Afgelopen week kregen we al een klein voorproefje van hoe positief de markt de komst van een bitcoin ETF inschat. Na nepnieuws van Cointelegraph dat het eerste ETF was goedgekeurd, steeg bitcoin in een klap met 8% in waarde.

De piek die de bitcoin koers op 16 oktober vormde nadat nepnieuws omtrent een eerste ETF werd gepubliceerd. – Bron: CoinMarketCap.

Al snel werd echter duidelijk dat dit niet waar was. De bitcoin koers corrigeerde dan ook flink. Desalniettemin vroeg ik mijzelf af waar deze enorm snelle stijging bitcoin naartoe had getild mocht het nieuws wel waar zijn geweest.

2024 kan wel eens een heel interessant jaar gaan worden. Naast de komst van een bitcoin ETF vindt dan namelijk ook de Bitcoin halving plaats. Een perfecte storm zou je het kunnen noemen.

Disclaimer: Dit geeft uiteraard geen zekerheid dat er ook echt een stijging plaats gaat vinden zodra al het nieuws werkelijkheid wordt. Zo kan het natuurlijk zo zijn dat de ontvangst van zo’n fonds enorm tegenvalt. Je erop voorbereiden kan echter zeker geen kwaad.

Sources


Article information

Author: Joseph Garcia

Last Updated: 1698378602

Views: 950

Rating: 3.8 / 5 (45 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Joseph Garcia

Birthday: 2002-07-19

Address: 92341 Ashley Squares, Lake Jeffrey, TN 72390

Phone: +3582540865743481

Job: Investment Banker

Hobby: Traveling, Card Games, Swimming, Role-Playing Games, Cycling, Telescope Building, Knitting

Introduction: My name is Joseph Garcia, I am a talented, strong-willed, artistic, esteemed, risk-taking, spirited, Determined person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.