header banner
Default

Het aantal transacties van Bitcoin is groter dan dat van VISA - kan de onlangs uitgebrachte Crypto Bitcoin BSC dezelfde ontwikkeling volgen?


Hoewel de Bitcoin koers een slechte start heeft gemaakt op maandagochtend, gaat dit gepaard met een trading activiteit die hoger is dan de dagelijkse transacties van VISA. Op het moment van schrijven heeft Bitcoin een trading volume van $10,9 miljard, een stijging van 70% ten opzichte van gisteren.

Dit bewijst dat Bitcoin steeds meer groeit in populariteit als digitale valuta. De vraag is dan ook hoeveel Bitcoin waard kan worden als we nog een bull run krijgen.

Het ontstaan van Bitcoin

VIDEO: Bitcoin (BTC BSC) met STAKE 2 EARN concept! | Hoe interessant in dit project?
Elroy Ryon - Crypto & Investeren

Bitcoin is in 2008 gecreëerd door Satoshi Nakamoto, die tot vandaag de dag nog steeds anoniem is. Nakamoto deelde in dat jaar de whitepaper van Bitcoin waarin het concept verder werd uitgelegd. In 2009 werd het eerste Bitcoin block gemined door Nakamoto.

Later besloot Nakamoto dat hij anoniem wilde blijven en gaf hij de controle over de Bitcoin node aan andere developers. Hierdoor blijft de identiteit van de persoon die Bitcoin heeft ontwikkeld anoniem, maar wat hij achterliet, is iets wat de wereld voorgoed heeft veranderd.

Waarom Bitcoin zo populair is geworden

VIDEO: Is This Altcoin Really the NEXT Bitcoin? Bitcoin BSC Pre Sale Breakdown!
Conor Kenny

Bitcoin kwam in een tijd van financiële problemen in het jaar 2008, een peer-to-peer betaalmiddel dat losstaat van gecentraliseerde partijen zoals banken en regeringen. Crypto in zijn geheel heeft de afgelopen 10 jaar steeds meer aandacht gekregen vanwege de mogelijkheden die de blockchain biedt.

Tot vandaag toe wordt nog steeds gespeculeerd of crypto op lange termijn zal blijven bestaan, maar toch heeft dit de groeiende adoptie van crypto niet tegen weten te houden. Met crypto kun je onder andere eenvoudig en snel wereldwijd betalen zonder dat je daarvoor een tussenpersoon voor nodig hebt of belachelijk hoge transactiekosten betaalt.

Bitcoin is de populairste cryptocurrency omdat het de eerste van zijn soort is en heeft bijgedragen aan de komst van duizenden nieuwe cryptomunten. Bitcoin is tevens ook een van de stabielste cryptocurrency op stablecoins na. Tot slot ben je met Bitcoin onafhankelijk van banken en overheidsinstanties.

Sommige crypto investeerders noemen Bitcoin ook wel het "digitale goud" omdat het een beperkte voorraad heeft en gebruikt kan worden als opslag van waarde.

Kan de Bitcoin koers boven de .500 uitbreken?

VIDEO: 🔥NEW Bitcoin Alternative Under $1 With High APY On BSC Chain?!
Joe Parys Crypto

De Bitcoin koers zit nu al bijna een maand lang vast tussen de $24.900 en de $27.500 en zal een duidelijke reden nodig hebben om hier uit te breken. Een van die redenen zou bijvoorbeeld de komst van een Bitcoin ETF kunnen zijn, die heel misschien dit jaar nog wordt goedgekeurd door de Securities and Exchange Commission (SEC).

Op dit moment heeft Bitcoin last van veel verkoopdruk, waardoor de koers in de afgelopen 24 uur met -1,86% gedaald is naar de $26.090. Hierdoor ligt de koers 2,7% lager in de afgelopen 7 dagen en ongeveer gelijk met het niveau van een maand geleden.

bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers grafiek: Bron: TradingView

De sterke verkoopdruk is te zien aan de relative strength index (paars) onderaan de afbeelding, die onder de 26 is gedoken. Dit wijst erop dat BTC veel verkocht is en momenteel wordt beschouwd als oververkocht. Op technisch gebied betekent dit ook dat Bitcoin meer ruimte heeft om te stijgen.

Momenteel ligt de Bitcoin koers onder zowel zijn 30-daagse (geel) als 200-daagse (blauw) moving average. Deze niveaus dienen nu beide als resistance, daarom zal BTC eerst door de $26.541 en de $26.960 moeten breken voordat het door de $27.500 kan breken. Hiervoor zal er een goede fundamentele reden nodig zijn.

De goedkeuring van de Bitcoin ETF aanvraag en de aankomende Bitcoin halving zijn 2 voorbeelden die de Bitcoin koers kunnen helpen een doorbraak te maken boven de $27.500. Maar omdat dit nog wel even kan duren, verwachten we dat Bitcoin ook voorlopig onder de $27.500 zal blijven liggen.

Kan dit Bitcoin alternatief evenveel waard worden als Bitcoin?

VIDEO: NEW Bitcoin BSC Presale is the next big HYPE?! Easy Tutorial How To Buy On Presale! Presale Now Live
Alessandro De Crypto

Terwijl de crypto markt moeite heeft om een significante stijging mee te maken, blijft de presale van de nieuwe crypto, Bitcoin BSC zijn $BTCBSC verkopen. Meer en meer investeerders komen erachter wat Bitcoin BSC is en geloven dat dit nieuwe Bitcoin alternatief veel potentie heeft.

Bitcoin BSC is als het ware een Bitcoin op de Binance Smart Chain (BSC), wat meerdere voordelen met zich meebrengt. De Binance Smart Chain is sneller en efficiënter dan zowel de blockchain van Bitcoin als die van Ethereum. Daarnaast biedt het de mogelijkheid voor Bitcoin BSC's lucratieve staking feature.

Je kunt BTCBSC staken om passief extra tokens te verdienen, zo zal Bitcoin BSC de komende 120 jaar 69% van zijn totale supply uitbetalen in de vorm van staking rewards. Hoe eerder je kiest om deze tokens te staken, hoe meer je per token zult verdienen. Dit in combinatie met een stijgende koers kan een erg lucratieve mogelijkheid zijn.

Je kunt Bitcoin BSC tokens in de presale kopen voor $0,99 per stuk, op basis van de Bitcoin koers in 2011. Het is dan als het ware ook een kans voor degenen die de grote stijging van Bitcoin zijn misgelopen.

Net als hoe Bitcoin elke paar jaar een halving heeft, worden de staking rewards van Bitcoin BSC elke paar jaar verlaagd, zo heb je meer profijt als vroege investeerder. De presale heeft intussen al bijna $5 miljoen opgehaald met nog iets minder dan 1 miljoen $BTCBSC tokens te koop. De presale kan dan ook deze week al uitverkopen.

Nu naar Bitcoin BSC

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Sources


Article information

Author: Holly Brady

Last Updated: 1697948642

Views: 866

Rating: 4.7 / 5 (93 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Holly Brady

Birthday: 1937-12-12

Address: 78857 John Station Apt. 357, Bruceberg, CT 29227

Phone: +4434568026584528

Job: Physical Therapist

Hobby: Raspberry Pi, Fishing, Scuba Diving, Bird Watching, Woodworking, Photography, Magic Tricks

Introduction: My name is Holly Brady, I am a clever, intrepid, lively, sincere, brilliant, Gifted, venturesome person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.